Mereline risoto rannakarpide, krevettide ja valge veiniga
See kreemjas risoto viib su otse mereäärsesse trattoriasse – rikkalik tekstuur, aromaatne valge vein ja kaks mereanni – rannakarbid ja Vannamei krevetid – moodustavad kooslus, mis sobib nii nädalalõpu õhtusöögiks kui ka romantiliseks õhtuks kodus.
Vaja läheb:

- 100 g soolvees rannakarpe
- 200 g maitsestatud Vannamei krevette
- 300 g arborio riisi
- 1 sibul, hakitud
- 2 küüslauguküünt, hakitud
- 150 ml valget veini
- 1 l kana- või köögiviljapuljongit
- 50 g riivitud parmesani
- Kuumuta poti põhjas oliiviõli ja lisa hakitud sibul ning küüslauk. Hauta madalal kuumusel, kuni need muutuvad läbipaistvaks.
- Lisa riis ja sega läbi, kuni riisiterad on kergelt läbikumavad.
- Vala peale valge vein ja lase alkoholil aurustuda.
- Hakka lisama puljongit kulbitäie kaupa, pidevalt segades, kuni vedelik on imendunud. Jätka seni, kuni riis on al dente – pehme, kuid veidi krõmpsuva sisuga.
- Kui riis on peaaegu valmis, lisa rannakarbid ja sega ettevaatlikult.
- Maitsesta soola ja pipraga, seejärel sega sisse või ja riivitud parmesan.
- Serveeri kohe, kaunista hakitud peterselli ja sidrunisektoritega.
Tooted: Marwi
Koostas: Hardi Nurmine (Freya Foodbar)




Koht, kus toit ja väärtused kohtuvad
Freya Foodbar on rohkem kui lihtsalt söögikoht. See on ruum, kus saab süüa puhta südametunnistusega, nautida maitseid ja tunda end hoituna. Kombineerides kulinaarse oskusteabe, jätkusuutliku mõtteviisi ja siira külalislahkuse, on Freya kujunenud kohaks, kuhu tullakse tagasi – mitte ainult toidu pärast, vaid ka tunde pärast.