Freya Catering - Eesti esimene jätkusuutlik catering.

Freya Catering on Eesti esimene jätkusuutlik cateringiteenus, püüdes iga sündmuse, kohvipausi, lõuna- ja õhtusöögi ning pidustuse toitlustamisega vähendada meie kõigi jalajälge. Oleme pühendunud külluslike maitsete, täisväärtusliku toidu, hea teeninduse ja ilusate elamuste loomisele, unustamata sealjuures hoida ka meid ümbritsevat keskkonda.

Miks me hoolime jätkusuutlikkusest?

Toitlustus ei ole alati jätkusuutlik, kuid Freya Foodbaris tunneme vastutust oma keskkonnajalajälje vähendamise eest. Meie eesmärk on olla suunanäitaja kestlikus toitlustuses, pakkudes maitsvaid ja vastutustundlikke lahendusi rohelisema tuleviku nimel.

Meie köögis on esikohal kohalik ja eetiline tooraine, mis pärineb väiketootjatelt ja vastutustundlikelt partneritelt. Kasutame seda maksimaalselt – vältides liigseid jääke ja vähendades toidujäätmeid.

Toiduvalmistamise kõrvalsaadused saavad uue elu meie köögis:

  • Fermenteerimisel kasutame nii põhitoorainet kui ka sellest üle jäävat vedelikku
  • Jääkained muudetakse maitsvateks puljongiteks ja kastmeteks
  • Iga koostisosa leiab oma koha terviklikus menüüs

Taimsed toidud on meie menüü keskmes – pakume vegan-, laktoosi- ja gluteenivabu valikuid. Kala- ja liharoogade puhul teeme teadlikke ja jalajälge vähendavaid valikuid, kasutades ainult jätkusuutlikult püütud mereande, millel on MSC-sertifikaat, ning vältides ohustatud liike.

Keskkonnahoid ja ilu

Jäätmete vähendamine ja sorteerimine on meie jätkusuutliku toitlustuse loomulik osa. Toitlustusel tekkivad jäätmed – alates ettevalmistusest kuni koristuseni – sorteerime ise, suunates biojäätmed Maardu biogaasijaama, kus neist toodetakse taastuvenergiat. Toidu ülejäägid annetame Eesti Toidupangale, et aidata neid, kes seda kõige rohkem vajavad.

Me ei kasuta ühekordseid serveerimisvahendeid – meie roogade serveerimiseks kodus ja üritustel kasutame korduvkasutatavaid nõusid või Ringo ringlusvaagnaid, mis aitavad vähendada plastiku kasutust ja toetavad jätkusuutlikke valikuid.

Meie jaoks on oluline, et lisaks maitseelamusele pakuks toidulaud ka visuaalset naudingut. Iga detail on läbi mõeldud, et vastata sinu ootustele ning muuta sündmus esteetiliselt nauditavaks – seda kõike loomulikult keskkonnasäästlikul viisil.

Usume, et toitlustus saab olla midagi enamat kui lihtsalt söömine – see on võimalus mõjutada maailma positiivselt. Freya Foodbar on Eestis esimene Green Key ökomärgisega catering-teenuse pakkuja, mis kinnitab meie pühendumust vastutustundlikule toitlustusele.

Green Key tunnustusega Catering teenuse pakkuja

Freya on esimene Green Key tunnustusega Catering teenuse pakkuja Eestis. Green Key on turismiettevõtetele mõeldud rahvusvaheline ökomärgis ja alates 1994. aastast on see juhtiv standard, millega tunnustatakse turismiettevõtte kestlikku tegutsemist. Tänaseks on märgisega liitunud ca 4500 ettevõtet 65 riigist üle maailma. Külastajatele annab Green Key märgis teadmise, et ettevõte on pühendunud keskkonnamõju vähendamisele. Green Key programm aitab kaasa ÜRO Säästva Arengu Eesmärkide 2015-2030 saavutamisele.

Menu

Menüü