Jätkusuutlikus Freyas

Miks me hoolime jätkusuutlikkusest?
Toitlustus ei ole alati jätkusuutlik, kuid Freya Foodbaris tunneme vastutust oma keskkonnajalajälje vähendamise eest. Meie eesmärk on olla suunanäitaja kestlikus toitlustuses, pakkudes maitsvaid ja vastutustundlikke lahendusi rohelisema tuleviku nimel.
Meie köögis on esikohal kohalik ja eetiline tooraine, mis pärineb väiketootjatelt ja vastutustundlikelt partneritelt. Kasutame seda maksimaalselt – vältides liigseid jääke ja vähendades toidujäätmeid.
Toiduvalmistamise kõrvalsaadused saavad uue elu meie köögis:
✔ Fermenteerimisel kasutame nii põhitoorainet kui ka sellest üle jäävat vedelikku
✔ Jääkained muudetakse maitsvateks puljongiteks ja kastmeteks
✔ Iga koostisosa leiab oma koha terviklikus menüüs
Taimsed toidud on meie menüü keskmes – pakume vegan-, laktoosi- ja gluteenivabu valikuid. Kala- ja liharoogade puhul teeme teadlikke ja jalajälge vähendavaid valikuid, kasutades ainult jätkusuutlikult püütud mereande, millel on MSC-sertifikaat, ning vältides ohustatud liike.
Freya Foodbar on Eesti esimene Green Key ökomärgisega toitlustusteenuse pakkuja, mis kinnitab meie pühendumust keskkonnasõbralikule toitlustusele.

Mõned meie head koostööpartnerid on

Pähkla Vähi ja Kalakasvatus

Äntu Mõis

Rautsi Talu

Järveotsa Vutifarm

Tammearu talu

Andre Juustufarm

Keskkonnahoid ja ilu
Jäätmete vähendamine ja sorteerimine on meie jätkusuutliku toitlustuse loomulik osa. Toitlustusel tekkivad jäätmed – alates ettevalmistusest kuni koristuseni – sorteerime ise, suunates biojäätmed Maardu biogaasijaama, kus neist toodetakse taastuvenergiat. Toidu ülejäägid annetame Eesti Toidupangale, et aidata neid, kes seda kõige rohkem vajavad.
Me ei kasuta ühekordseid serveerimisvahendeid – meie roogade serveerimiseks kodus ja üritustel kasutame Ringo ringlusvaagnaid, mis aitavad vähendada plastiku kasutust ja toetavad jätkusuutlikke valikuid.
Meie jaoks on oluline, et lisaks maitseelamusele pakuks toidulaud ka visuaalset naudingut. Iga detail on läbi mõeldud, et vastata sinu ootustele ning muuta sündmus esteetiliselt nauditavaks – seda kõike loomulikult keskkonnasäästlikul viisil.
Usume, et toitlustus saab olla midagi enamat kui lihtsalt söömine – see on võimalus mõjutada maailma positiivselt. Freya Foodbar on Eestis esimene Green Key ökomärgisega catering-teenuse pakkuja, mis kinnitab meie pühendumust vastutustundlikule toitlustusele.
Meie inimesed
Tegevjuht
Hardi Nurmine
Peakokk
Viktor Jelissejev
Müügi- ja projektijuht
Mai Tomingas