Sest me mööname, et toitlustusvaldkond ei ole jätkusuutlik, kuid tunneme suurt vastutust keskkonna ees, olles suunanäitajaks kestliku maailma loomisel ja andes oma panuse rohelisema tuleviku heaks.
Oma köögis kasutame võimalikult palju puhast ja kodumaist toorainet, mis pärineb kohalikelt väiketootjatelt ja eetilistelt partneritelt, olles samal ajal võimalikult väikse ökoloogilise jalajäljega. Toorainet omakorda tarbime vastutustundlikult, kasutades seda otsast lõpuni ning võimalikult väheste jääkidega. Toiduvalmistamisel tekkivad kõrvalsaadused püüame realiseerida köögis – näiteks fermenteerimisel leiame kasutust nii fermenteeritavale toormele, kui protsessist ülejäävale vedelikule ning roogade valmistamisest ülejäävad lõiked saavad põhjaks maitsvale puljongile.
Taimsed valikud on meie menüü keskne osa, hõlmates endas ka vegan, laktoosi- ja gluteenivabu valikuid, ning kala- ja liharoogade osas teeme toorme valikul jalajäljest lähtuvaid mõtestatud otsuseid. Selle hankimisel väldime ohustatud liike ning kõik kala ja mereannid omavad MSC-sertifikaati.
Mõned meie head koostööpartnerid on
Pähkla Vähi ja Kalakasvatus
Äntu Mõis
Rautsi Talu
Järveotsa Vutifarm
Tammearu talu
Andre Juustufarm
Keskkonnahoid ja ilu
Jäätmete minimeerimine ja sorteerimine on meie maailmavaate loomulik osa. Sündmuse toitlustusel tekkinud jäätmed (ettevalmistusel, sündmuse ajal ja koristuse käigus) teisaldame ise, misjärel me need sortieerime ja biojäätmetest saab energia Maardu biogaasijaamas. Toidu ülejäägid annetame Eesti Toidupangale. Me ei kasuta ühekordseid serveerimisvahendeid, roogade mugavaks serveerimiseks kodus kasutame Ringo ringlusvaagnaid.
Kõige selle juures peame oluliseks ka toidulaua visuaalset poolt – et see vastaks Sinu ootustele, pakuks silmailu külalistele ja oleks vaatamist väärt element kogu sündmuse kontseptsioonist. Seda mõistagi jätkusuutlikult.
Meie tegevust juhivad muutused, mida tahame maailmas näha. Loodame, et jagad meie maailmavaadet, ning saame olla sinu järgmise sündmuse korraldamise partneriks.