Jätkusuutlikus Freyas

Freya Ülemiste I Freya Foodbar

Miks me hoolime jätkusuutlikkusest?

Toitlustus ei ole alati jätkusuutlik, kuid Freya Foodbaris tunneme vastutust oma keskkonnajalajälje vähendamise eest. Meie eesmärk on olla suunanäitaja kestlikus toitlustuses, pakkudes maitsvaid ja vastutustundlikke lahendusi rohelisema tuleviku nimel.

Meie köögis on esikohal kohalik ja eetiline tooraine, mis pärineb väiketootjatelt ja vastutustundlikelt partneritelt. Kasutame seda maksimaalselt – vältides liigseid jääke ja vähendades toidujäätmeid.

Toiduvalmistamise kõrvalsaadused saavad uue elu meie köögis:
Fermenteerimisel kasutame nii põhitoorainet kui ka sellest üle jäävat vedelikku
Jääkained muudetakse maitsvateks puljongiteks ja kastmeteks
Iga koostisosa leiab oma koha terviklikus menüüs

Taimsed toidud on meie menüü keskmes – pakume vegan-, laktoosi- ja gluteenivabu valikuid. Kala- ja liharoogade puhul teeme teadlikke ja jalajälge vähendavaid valikuid, kasutades ainult jätkusuutlikult püütud mereande, millel on MSC-sertifikaat, ning vältides ohustatud liike.

Freya Foodbar on Eesti esimene Green Key ökomärgisega toitlustusteenuse pakkuja, mis kinnitab meie pühendumust keskkonnasõbralikule toitlustusele.

Freya Ülemiste I Freya Foodbar

Mõned meie head koostööpartnerid on

Pähkla Vähi ja Kalakasvatus

Pähkla Vähi ja Kalakasvatus

Äntu Mõis

Äntu Mõis

Rautsi Talu

Rautsi Talu

Järveotsa Vutifarm

Järveotsa Vutifarm

Tammearu talu

Tammearu talu

Andre Juustufarm

Andre Juustufarm

Freya Ülemiste I Freya Foodbar

Keskkonnahoid ja ilu

Jäätmete vähendamine ja sorteerimine on meie jätkusuutliku toitlustuse loomulik osa. Toitlustusel tekkivad jäätmed – alates ettevalmistusest kuni koristuseni – sorteerime ise, suunates biojäätmed Maardu biogaasijaama, kus neist toodetakse taastuvenergiat. Toidu ülejäägid annetame Eesti Toidupangale, et aidata neid, kes seda kõige rohkem vajavad.

Me ei kasuta ühekordseid serveerimisvahendeid – meie roogade serveerimiseks kodus ja üritustel kasutame Ringo ringlusvaagnaid, mis aitavad vähendada plastiku kasutust ja toetavad jätkusuutlikke valikuid.

Meie jaoks on oluline, et lisaks maitseelamusele pakuks toidulaud ka visuaalset naudingut. Iga detail on läbi mõeldud, et vastata sinu ootustele ning muuta sündmus esteetiliselt nauditavaks – seda kõike loomulikult keskkonnasäästlikul viisil.

Usume, et toitlustus saab olla midagi enamat kui lihtsalt söömine – see on võimalus mõjutada maailma positiivselt. Freya Foodbar on Eestis esimene Green Key ökomärgisega catering-teenuse pakkuja, mis kinnitab meie pühendumust vastutustundlikule toitlustusele.

Meie inimesed

Tegevjuht

Hardi Nurmine

Peakokk

Viktor Jelissejev

Müügi- ja projektijuht

Mai Tomingas